кадри bTVРедактор: Условието да бъдеш министър в България е да имаш само

...
кадри bTVРедактор: Условието да бъдеш министър в България е да имаш само
Коментари Харесай

Проф. Даниел Вълчев: Няма значение усещането на Кирил Петков за гражданство, важна е процедурата

кадри bTV

Редактор: 

Условието да бъдеш министър в България е да имаш единствено български жител и няма значение дали това е добре или не, Конституцията е ясна по въпроса. Това изясни в студиото на bTV декана на юридическия факултет на СУ проф. Даниел Вълчев.

„ Кирил Петков може да има чувството, че е се е отказал от канадското си поданство, само че това няма значение, значимото е дали е приключила процедурата “, съобщи някогашният министър на образованието. Проф. Вълчев напомни, че преди време е имало подобен случай с починалия политик Жорж Ганчев, който не е съумял да се яви на избори поради двойното си поданство.

„ Не е работа на президента да търси дали някой длъжностен министър има непознато поданство, това се прави с декларация. Министър Кирил Петков може да е подписал декларация с погрешно наличие “, сподели юристът.

„ Не очаквайте да „ обесим “ някого, тъй като не сме го харесали по малкия екран “, това сподели деканатът на юридическия факултет на СУ във връзка със абсурда с обвиняванията в плагиатство към номинирания за министър Петър Илиев. Вълчев разяснява, че това се отнася и за случая с Кирил Петков.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР